Vragen? Bel 033 245 30 54 of mail wijnand@wijnandvanessen.nl

Inboedelverzekering

De spullen in uw huis kunnen op veel manieren beschadigen. De financiële gevolgen hiervan zijn vaak groot. Met een inboedelverzekering bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van deze schade. Voor schade aan het huis zelf sluit u een opstalverzekering af.

Wel verzekerd …

Over het algemeen dekt een inboedelverzekering schade aan de spullen in jouw huis als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, neerslag, bliksem, vorst of een explosie. Schade die je met opzet hebt veroorzaakt, wordt nooit vergoed.

Extra kosten
Naast directe schade aan je inboedel, zijn ook bepaalde kosten gedekt. Zoals de kosten van het opruimen na een schade. Of het opsporen van de oorzaak van een lekkage.

Brandverzekering
Misschien ben je beter bekend met de term 'brandverzekering' voor deze verzekering. Dit was namelijk het belangrijkste risico dat vroeger was gedekt. Maar inmiddels is de dekking dus veel ruimer.

Niet verzekerd …
Je bent niet verzekerd bij schade veroorzaakt door 'catastrofes'. Denk aan oorlogssituaties, atoomkernreacties of overstromingen.

Voorwaarden
Verzekeraars concurreren niet alleen op prijs, maar ook op voorwaarden. Zo gelden in het algemeen beperkingen als je in een grote stad woont, of op kamers. Je bent dan namelijk gevoeliger voor diefstal.

Let op:

  • De belangrijkste verschillen tussen dekkingen zitten in kostbare zaken. Zoals juwelen, schilderijen, verzamelingen, audio- en videoapparatuur en elektronica. Alle verzekeraars vergoeden deze zaken tot een bepaald maximum bedrag. Dit bedrag verschilt van geval tot geval.
  • De meeste verzekeraars hanteren regionale tarieven. Grote steden zijn het duurst.
  • Neem je preventieve maatregelen, zoals een goed slot op de deur, een rookmelder of een politiekeurmerk veilig wonen, dan kun je premiekorting krijgen. Er zijn ook verzekeraars die een veiligheidscheck van jouw huis aanbieden.
  • Let erop dat het verzekerd bedrag overeenkomt met de volledige (nieuw)waarde van je inboedel. Heb je schade en blijkt dat het verzekerd bedrag te laag is? Dan krijg je een gedeeltelijke schadevergoeding. Veel verzekeraars bieden daarom ook verzekeringsmogelijkheden met een 'garantie tegen onderverzekering'.
  • Wat is de nieuwwaarde van je inboedel? Dat bereken je makkelijk met een inboedelwaardemeter. Deze krijgt u van Wijnand van Essen.

PRODUCTWIJZER VAN HET VERBOND VAN VERZEKERAARS

Het Verbond van Verzekeraars heeft voor alle verzekeringen productwijzers gemaakt. In de productwijzers staat algemene informatie over de verzekeringen. Wilt u een verzekering afsluiten? Dan is de productwijzer een handig hulpmiddel. Met de productwijzers ziet u meteen wat de verzekering u biedt. Ook kunt u bekijken of u de verzekering echt nodig hebt.

Raadpleeg hier de productwijzer over de inboedelverzekering